Oplossingen

VNS dankt haar succes aan uitermate kwalitatieve producten

“VNS heeft armaturen die bij Arcelor Mittal effectief al meer dan 45.000 branduren op de teller hebben met een lichtbehoud van meer dan 90%, dat is absoluut uniek”

De grote uitdaging van alle LED toepassingen, is het beheer van de warmteontwikkeling. Dit is immers een factor die bepalend is voor de levensduur van de gehele installatie. Daarom zijn onze armaturen samengesteld met enkel de beste componenten:

LED's

Het belangrijkste onderdeel van een industriële LED armatuur zijn natuurlijk de LED’s.
VNS werkt enkel met MicroLED technologie. Elke LED wordt voorzien van een eigen chip die op zijn beurt apart wordt aangestuurd. Er wordt voldoende afstand voorzien tussen de LED’s om een groot stuk warmteontwikkeling tegen te gaan. We streven immers naar een maximale temperatuur op de LED’s van 45°C.

Sturing

Het meest kwetsbare onderdeel van een industriële LED armatuur is de sturing.
VNS werkt enkel met de industriële sturingen van Meanwell en Philips. Belangrijk is dat het vermogen van de sturing steeds hoger ligt dan dat van de LED’s die het moet aansturen. Hierdoor moet de sturing niet op volle toeren draaien wat een lange levensduur met zich meebrengt. We bekomen op al onze toestellen een powerfactor van >0.95 en een levensduur van meer dan 70.000 branduren.

Behuizing

Het meest robuuste onderdeel van een industriële LED armatuur is de behuizing.
Voor industrieel gebruik moet deze immers de technologie beschermen tegen spatwater, lasdampen, ijzervijlsel, schadelijke stoffen, etc.
VNS werkt daarom enkel met behuizingen van roestvrij metaal.
Onze industriële LED armaturen hebben steeds een IP waarde van >65, wat ze stof – en spatwaterdicht maakt.
De vele koelribben zorgen ervoor dat de warmte die de technologie nog produceert opgenomen wordt.

Dankzij deze kwaliteitsbewaking kan VNS, op haar LED armaturen, een fabrieksgarantie bieden van 5 jaar. Voor industriële toepassingen met vele branduren worden dan ook enkel armaturen aanbevolen met een levensduur van minimaal 65.000 branduren en een maximaal verlies van 10% van de oorspronkelijke lichtsterkte.

VNS werkt aan de toekomst met MicroLED, ook in andere toepassingen

Achter de schermen wordt niet enkel hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van MicroLED. Onze ontwikkelingspartner GDTECH Engineering doet ook doorgedreven onderzoek naar nieuwe toepassingen. De tuinbouw is daar een mooi voorbeeld van. In combinatie met het juiste kleurenspectrum kan de groei, grootte, kleur en smaak van groenten en fruit bepaald worden. Meer productie op een kleiner oppervlakte en op een kortere periode en seizoensonafhankelijk! Met een steeds groter wordende wereldbevolking zal dit bijdragen tot een oplossing voor de nakende voedselschaarste. Tegelijk zullen de CO2-uitstoot en het energieverbruik aanzienlijk dalen. GDTECH Engineering verricht samen met Europese universiteiten onder de auspiciën van de Europese Unie op dit vlak baanbrekend werk.