Vrije basisschool Delta | Lichtstudie

Lichtstudie

De Vrije Basisschool Delta bevindt zich in Oud-Turnhout. Hun ambitie is om kinderen op eigen krachten te leren ‘vliegen’ en de wereld te laten verkennen, net als een deltavlieger. Hun stokpaardje is zorgzaam onderwijs voor elke kleuter en elk kind.

De school werd opgericht in 1902. Door de jaren heen werd er heel wat gebouwd en verbouwd. Toen de verlichting in het volledige schoolgebouw dringend aan vernieuwing toe was, klopte dit sympathieke schooltje bij ons aan.

De uitdaging

  • Vernieuwing 
  • Overheidsnormen
  • Beperkt budget

Onze aanpak

  • Volledige lichtstudie
  • Uittekenen van de vele lokalen
  • Leasing materiaal

Resultaat

  • Volgens de opgelegde normen
  • Besparing dankzij LED
  • Betaalbaar dankzij leasing oplossing

De uitdaging

De Vrije Basisschool Delta in Oud-Turnhout kampte met een dringend probleem. De verlichting in alle lokalen was sterk verouderd. Daardoor waren ze niet langer in orde met de huidige normen.

Er was echter geen groot budget om deze investering te financieren. Maar VNS heeft voor alles een oplossing.

Aanpak

We begonnen met een essentiële eerste stap. Na de uitgebreide VNS master studie, werd de volledige situatie tijdens de lichtstudie uitgetekend. Een groot werk, want deze school omvat honderden ruimtes. Naast klaslokalen brachten we ook bijvoorbeeld de refter, het sanitair en kleine bergingen in kaart.

Op basis van de lichtstudie maakten we, rekening houdend met de geldende normen, een nieuw lichtplan op. Hierop was al een duidelijk verschil met de vorige situatie merkbaar. Via onze master studie, ontving de school naast een gedetailleerde lichtsimulatie ook een uitgebreid besparingsmodel en subsidieberekening.

En het resultaat?

Het uitvoeren van zo’n uitgebreide lichtstudie en relighting project kan je heel wat geld besparen. Voor deze school was het noodzakelijk, maar ineens ook een grote investering.

Bij VNS vonden we echter de ideale oplossing. Door het benodigde materiaal te leasen, is de kost gespreid over een aantal jaren. Leasing betekent daarom niet meer kosten. De leasingkost is gelijk aan wat maandelijks bespaard wordt door de overschakeling naar led verlichting. Een win-winsituatie en een project waar we terecht zeer trots op zijn!

 

LED verlichting, iets voor uw school?

Meer referentieprojecten

la lorraine - verlichtinsstudie
industrie

La Lorraine | Lichtstudie voor bedrijven

Voor La Lorraine, de grootste industriële bakkerij in België, zorgde VNS Benelux na een lichtstudie voor een lichtplan op maat.

Hun verouderde verlichting was dringend aan vervanging toe. De relighting naar led verlichting zorgde voor meer veiligheid en een fikse besparing.

Lees verder »
IGP Meer Led verlichting
industrie

IGP Meer | LED Relighting

Voor IGP werkten we bij VNS een uitgebreide lichtstudie uit. De verouderde verlichting in dit industriebedrijf was dringend aan vervanging toe.

De relighting naar ledverlichting zorgde voor meer veiligheid, werkcomfort en een fikse besparing.

Lees verder »

Vraag nu vrijblijvend advies voor een lichtstudie aan

Wilt u een vrijblijvend lichtstudie aanvragen? Vul de ontbrekende gegevens in zodat wij u kunnen contacteren.

De velden met (*) zijn verplicht. Uw persoonlijke gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld overeenkomstig onze Privacyverklaring. Een van onze medewerkers neemt binnen de 24 uur contact met u op.