LF Selection | Lichtstudie voor bedrijven

Lichtstudie

Sinds 1982 verdiept Filip Lievens zich in de kunst van het stofferen. Meubelmakerij LF Selection in Izegem specialiseert zich in maatwerk, maar heeft ook een eigen collectie moderne en klassieke stukken. Sinds 2013 leveren ze ook aan het koninklijk hof!

LF Selection heeft een indrukwekkende toonzaal met unieke, handgemaakte stukken. Enkel de verlichting, die kon beter. Een daar sprongen we hen met plezier ter hulp.

De uitdaging

  • Verouderde verlichting
  • Realistische kleur van de stoffen weergeven
  • Donkere toonzaal

Onze aanpak

  • Lichtstudie
  • Renders a.d.h.v. een audit
  • Oplevering van het materiaal

Resultaat

  • Kwaliteit van de stoffen komt beter tot uiting
  • Moderne led verlichting

De uitdaging

In de toonzaal van LF Selection zie je een voorproefje van echt vakmanschap. Verschillende modellen in uiteenlopende stoffen staan er klaar om bewonderd te worden door potentiële klanten. Door de verouderde verlichting was het echter te donker in de showroom. Daardoor kwam de kleurechtheid van de stoffen in het gedrang.

Aanpak

Onze klant koos voor een VNS master studie en oplevering van het materiaal. We voerden een uitgebreide audit uit. Daar was onmiddellijk duidelijk wat de verbeterpunten waren.

Op basis van onze lichtstudie voor bedrijven maakten we een verslag en simulatie, inclusief besparingsmodel. Daar werd de lichtopbrengst van de led verlichting in kaart gebracht.

Voor de installatie leverden wij de materialen aan. De klant koos ervoor om zelf de installatie uit te voeren.

Het resultaat

De klant wenste de focus op de producten te leggen: de stoffen moesten goed tot hun recht komen. De kleurtemperatuur en lichtkwaliteit waren dus prioritair.

Het resultaat is meer dan geslaagd. De prachtige kwaliteitsmaterialen staan nu echt in de spotlight. En de besparing dankzij led? Die is natuurlijk ook mooi meegenomen!

LED verlichting, iets voor uw bedrijf?

Meer referentieprojecten

TC De Wilge tennisveld
Referenties

TC De Wilge

Op 4 tennisterreinen installeerden wij onze VNS FS-PRO ledarmaturen.

Deze bereiken een vermogen van 1920W per veld, met maar liefst een gemiddelde lichtopbrengst van 350 lux.

Lees verder »
TC Brakel - tennis veld verlichting
Referenties

TC Brakel

Bij TC Brakel werden op de 5 tennisterreinen alle oude gasontladingslampen vervangen door onze led verlichtingsoplossing.

De kleur van daglicht kan worden benaderd door de kleurtemperatuur van 5700 Kelvin.

Lees verder »

Vraag nu vrijblijvend advies voor een lichtstudie aan

Wilt u een vrijblijvend lichtstudie aanvragen? Vul de ontbrekende gegevens in zodat wij u kunnen contacteren.

De velden met (*) zijn verplicht. Uw persoonlijke gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld overeenkomstig onze Privacyverklaring. Een van onze medewerkers neemt binnen de 24 uur contact met u op.